STICHTING VOOR MORELE BIJSTAND AAN GEVANGENEN

Contact SMBG

De Stichting voor Morele Bijstand aan Gevangenen (SMBG) is een tweetalige stichting van openbaar nut die is opgericht in 1964 door de Centrale Vrijzinnige Raad (CVR), die zelf bestaat uit het Centre d’Action Laïque  (CAL) en deMens.nu / Unie Vrijzinnige Verenigingen (UVV).

Stichting voor Morele Bijstand aan Gevangenen

Ons contacteren

U heeft vragen of wenst informatie.

Aarzel dan niet om ons een bericht te sturen!

Wat kunnen wij voor u doen?

Bent u:

– een familielid of vriend van een gedetineerde die behoefte heeft aan een luisterend oor en bijstand

– een gedetineerde

– of onlangs vrijgekomen uit de gevangenis en denkt u dat de SMBG u zou kunnen helpen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, ongeacht uw morele, filosofische of religieuze overtuiging.

• Als gedetineerde volstaat het om het in uw instelling gebruikte rapportbriefje in te vullen met vermelding dat u wenst te ontmoeten:
-> ofwel een Moreel Consulent – ongeacht in welke gevangenis u verblijft
-> ofwel – maar uitsluitend als u verblijft in de gevangenis van Vorst, Berkendael of Sint-Gillis – een Maatschappelijk Assistent en er zal zo snel mogelijk worden ingegaan op uw verzoek.

• Als familielid of vriend kunt u de gedetineerde aanraden om zelf een rapportbriefje in te dienen.

• Indien u onlangs uit de gevangenis bent vrijgekomen, kunt u telefonisch of schriftelijk contact opnemen met de SMBG en vragen om met onze maatschappelijke assistenten te mogen spreken (komt u niet zonder voorafgaande afspraak naar onze kantoren, u riskeert nutteloos tijd te verliezen).